Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین - پویا دادجو؛ سید رضا فاطمی امین، وزیر صمت دولت سیزدهم روز شنبه با حضور در تلویزیون ادعا کرد که سال آینده تولید خودرو 50 درصد افزایش پیدا می کند و از اواسط سال آینده به تدریج قرعه کشی حذف می شود. البته او پیش از این گفته بود که سال آینده قرعه کشی خودرو نخواهیم داشت اما اینبار کمی از موضع خود کوتاه آمد و گفت که این طور نیست که از ابتدای سال 1401 قرعه کشی نداشته باشیم چون هنوز تولید در حال رشد است و با تقاضا فاصله دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته طی این مدت به صحبت های متناقض وزیر صمت آقای رییسی و ایده های ایشان عادت کرده‌ایم. اما پرسش این است که آیا حذف قرعه کشی در شرایط کنونی امکان پذیر است؟

بر اساس گفته های فاطمی امین، تقاضا بیشتر از عرضه است و بین قیمت بازار با قیمت تولید فاصله وجود دارد بنابراین با تعادل بازار، تنظیم می شود و راهکار افزایش تولید است. بر اساس برآوردهای وزیر صمت نیاز خودرو در ایران حداکثر 1 میلیون و 500 هزار دستگاه در سال است که با افزایش 50 درصدی تولید و همچنین واردات این تقاضا پوشش داده می شود و بازار به تعادل می رسد.

اما آیا واقعا راهکار وزیر صمت برای پایان دادن به قرعه کشی خودرویی موثر خواهد بود؟

برای پاسخ نگاهی به آمارهای قرعه کشی های فروش فوری ایران خودرو می اندازیم؛ از خرداد ماه سال گذشته، که روش قرعه کشی اجرایی شد، این خودروساز تا کنون سی و چهار مرحله فروش فوری برگزار کرده است. در این مدت به طور میانگین در هر مرحله بیش از سه میلیون و 267هزار نفر شرکت کرده اند. این در حالی است که میزان عرضه خودرو به طور میانگین در هر مرحله برابر با 10 هزار و 700 هزار دستگاه بوده است. این اعداد نشان می دهد که بیش از 300 برابر خودروهای عرضه شده در فروش های فوری تقاضا وجود دارد. نمودار زیر تعداد خودروهای عرضه شده و متقاضیان را به تفکیک مراحل فروش فوری ایران خودرو نشان می دهد:

این اعداد و ارقام به خوبی نشان می دهد که تقاضا برای خودرو بسیار فراتر از آن است که افزایش 50 درصد تولید(با فرض تحقق) و یا واردات صد هزار دستگاه بتواند، تعادل را در بازار ایجاد کند.

مسئله صنعت خودرو به قیمت گذاری دستوری و انحصار باز می گردد.

طی مراحل برگزار شده، میانگین اختلاف قیمت بازار خودرهای عرضه شده با قیمت مصوب حدود 100 میلیون تومان بوده است؛ این موضوع ناشی از تحمیل قیمت مصوب یا همان قیمت گذاری دستوری به خودروساز است. نتیجه آن زیان انباشته چند ده هزار میلیاردی خودروسازان می شود که خود را در کاهش تولید و افت کیفیت خودروهای تولید داخلی نشان می دهد.

از سوی دیگر با تعرفه های بالا خودورهای وارداتی و همچنین ممنوعیت چند ساله واردات عملاً خودروسازهای داخلی در یک فضای انحصاری، نه توانایی و نه علاقه ای به بهبود کیفیت محصولات خود دارند.

بنابراین تا زمانی که دولت دست از سر خودروسازان برندارد و رقابت در صنعت خودرو شکل نگیرد، صحبت های زیبای وزیر صمت تنها برای شعرخوانی‌ها در مدح وزیر هنگام بازدید از ایران خودرو کارایی دارد و نه بهبود شرایط صنعت ورشکسته خودرو.

اخبار مرتبط ۱۲:۲۷:۵۹ سال آینده میزان واردات خودرو چقدر خواهد بود؟ ۱۵:۴۶:۵۹ طرح فروش فوق العاده ۲۰۷سقف پانوراما و ۴محصول دیگر ایران خودرو ۱۴:۴۸:۲۶ فروش فوق‌العاده پنج محصول ایران خودرو از فردا ۱۴:۳۷:۳۷ اسامی منتخبین فروش فوق‌العاده سایپا فردا اعلام می‌شود ۱۷:۱۳:۴۲ قرعه‌کشی فروش فوق‌العاده سایپا فردا انجام می‌شود ۱۱:۱۷:۰۰ اعتراض متقاضیان خرید خودرو مقابل وزارت صمت

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ثبت نام سایپا ثبت نام ایران خودرو واردات خودرو بازار خودرو فروش فوری خودرو فروش فوق العاده خودرو قرعه کشی خودرو رضا فاطمی امین فروش فوق العاده ایران خودرو نشان می دهد سال آینده قرعه کشی وزیر صمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۸۶۶۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این برند لوکس چینی به میدان بازمی‌گردد | به دنبال تجسم آینده

به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از آرنا ای‌وی، مشکلات مالی، این شرکت خودروساز برقی را مجبور به توقف موقت تولید کرد، اما به گفته رسانه‌های محلی، HiPhi تقویت مالی مورد نیاز خود را دریافت کرده و اکنون درحال آماده‌شدن برای احیای خطوط تولید است.

راه نجات از یک شرکت مستقر در هنگ‌کنگ آمد و یک سرمایه‌گذاری استراتژیک حیاتی برای HiPhi فراهم شد. گفته می‌شود که تولید می‌تواند اوایل ماه جاری میلادی (مه) از سر گرفته شود و HiPhi را پس از یک وقفه کوتاه دوباره به جاده سازندگان خودروهای برقی بازگرداند.

گزارش‌ها نشان می‌دهند که نمایشگاه‌های HiPhi درحال حاضر رانندگی‌های آزمایشی را ارائه می‌دهند و یکی از مکان‌های خود را در شانگهای آماده بازگشت به فروش می‌کند.

با این حال، هدف HiPhi فقط راه‌اندازی مجدد نیست. آنها به دنبال تجسم آینده هستند و می‌خواهند کارشان را طوفانی از سر بگیرند. طبق گزارش‌ها، یک مدل کاملاً جدید مبتنی بر HiPhi Y موجود در دست ساخت است، که ارتقاءهای هیجان‌انگیز و برچسب قیمت دوستانه‌تری دارد و برای جلب نظر مخاطبان وسیع‌تری طراحی شده است.

بیشتر بخوانید:

تصاویری از سریع‌ترین خودروی مفهومی جهان | EXE181 به نمایش گذاشته شد

HiPhi Y مقرون به‌صرفه‌ترین مدل این برند است که درحال حاضر حدود ۴۳هزار و ۶۰۰یورو قیمت دارد؛ درحالی که HiPhi X و HiPhi Z به ترتیب از ۷۳هزار و ۳۰۰یورو و ۶۵هزار و ۶۰۰یورو شروع می‌شوند. این تغییر به سمت یک خودروی الکتریکی ارزان‌تر می‌تواند دقیقاً همان چیزی باشد که HiPhi برای به‌دست آوردن جایگاه قوی‌تری به آن نیاز دارد.

کد خبر 849080 برچسب‌ها خودرو - جهانی باتری خودروی برقی چین خودرو خودرو مدرن، لوکس و هوشمند

دیگر خبرها

  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد/ آخرین قیمت پژو، سمند، شاهین، کوییک، دنا و تارا + جدول
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت!
  • فرصت سه روزه برای فروش خودرو‌های برقی وارداتی/ با کمتر از ۲ میلیارد تومان کدام خودروی برقی را می‌توان خرید؟
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت؛ واقعی یا کیک؟
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت واقعی است؟
  • مشخصات ال۹۰ ایرانی منتشر شد+ عکس
  • مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است
  • این برند لوکس چینی به میدان بازمی‌گردد | به دنبال تجسم آینده
  • پیش بینی جالب یک کارشناس از قیمت خودرو/ قیمت کارخانه تغییر می‌کند؟
  • تولید لاستیک افزایش یافت/ فروش سایزهای بالای ۱۵ زیر قیمت مصوب